Boka SkåneFolk Youth Ensemble 2014

ÄR DU ARRANGÖR OCH VILL BESTÄLLA DENNA PRISVÄRDA FÖRESTÄLLNING?
Ta chansen att boka årets föreställning till din kommun, kanske i samband med någon sommarfestival? Premiär för föreställningen blir 17 juli och avslutas 25 juli på Korröfestivalen.

BOKA FÖRESTÄLLNINGEN:
Alice Samoilova, projektledare SFYE, tel. 070-331 12 06 eller alice.samoilova@musikisyd.se

Läs mer om SummerFolk Youth Ensemble på Musik i Syds hemsida.
ARKIV TIDIGARE ÅR

Lika skickligt – ja, proffsigt – spelat som dansat. En föredömligt kort och därför intensiv föreställning, som både gör en glad och får en att fundera.
ur Ystads Allehandas recension av ”De två systrarna”, 2010

Jag var på Backafestivalen och såg och lyssnade på Er.
Det var en upplevelse, eller snarare; vilken inlevelse! Jag var helt tagen!
En av de bästa "banden" på hela Backafestivalen!
Kommentar från publiken, ”Lorens”, 2011

För fjärde året i rad drar SummerFolk Youth Ensemble ut på turné. Ensemblen består av 20 ungdomar från Skåne och Kronoberg, som sommarjobbar som professionella dansare och musiker.
Ensemblen lyfter fram den levande dans- och musiktraditionen och har gjort sig känd för att kunna blanda glädje och humor med seriösa ämnen som berör publiken. Som en av deltagarna uttryckte det 2011:

Skitkul föreställning att spela som både har det stojigaste stojiga till allvarligaste allvarliga. Glädje, ilska, sorg, förtvivlan, förakt, kärlek och allt som finns där.

Se filmen från 2011 års läger som ger dig av en bild av hur ensemblen fungerar och hur våra föreställningar ser ut. Produktioner

kadrilj

Pris och praktisk information

Priset för att boka en föreställning är 6000 kr exkl. moms. Priset är beräknat på att intäkterna från föreställningarna ska täcka kostnaderna för ungdomarnas mat, boende, resor samt teknik. Ensemblen har egen teknink och tekniker med sig.
Föreställningen är flexibel till yta och lokal. Med lite ström till ett par högtalare, kan den spelas i princip vart som helst. Utrymmeskravet uppskattas (i och med att det skall dansas på scenen) till ca 4x7 meter. Underlaget bör vara slätt och stabilt.
Föreställningen varar ca 40 minuter och kan spelas både inomhus och utomhus; på till exempel gator, torg, stadsparksscener, teatrar, i festlokaler, på museer, konstgallerier, restauranger med mera. Vi kan också ta emot er för en föreställning i vår egen lokal i Höör.

Bra att tänka på

 • En bullrig miljö gör det svårare för publiken att höra text och musik.
 • Det är bra om det finns sittplatser till publiken.
 • Dansen blir bättre på ett slätt och glatt underlag. Gräs och parkettgolv fungerar bra. Betong, asfalt och kullersten fungerar sämre.
 • Om scenen är högt upp i förhållande till publiken, kommer det bli svårt för publiken att uppfatta vad som händer på scen.
 • Vi spelar gärna föreställningen ute. Vid regn kan vi dock bli tvungna att ställa in. Det är därför bra om det finns en alternativ lokal eller ett tak vi kan spela under ifall det skulle regna.

Spelperiod: 18-26 juli 2013
Längd: 40 minuter
Pris: 6000 kr, exkl. moms

Rider

 • Utrymme: Minst 4x7 meter.
 • Underlag: Slätt och stabilt.
 • El: Minst 3 st 220-voltsuttag, max 2m från spelplatsen (alternativt förlängningskablar).
 • Tillgång till parkering för stor buss nära spelplatsen och om nödvändigt, parkeringstillstånd.
 • Tillgång till vatten och toaletter.
 • Polistillstånd i de fall det behövs.
 • En kontaktperson som kan ta emot ensemblen på plats på föreställningsdagen (alternativt tydliga instruktioner för spelpltas, el, toaletter mm.).

Föreställningen bokas genom:

boka(at)skfye.se
Caroline Gustafsson, Musik i Syd
Telefon: 0709-205823

Ta chansen och boka in en föreställning i sommar med mycket spel- och dansglädje som smittar av sig! Föreställningen kan mycket väl även fungera i samband med företagsevenemang och liknande, till exempel genom att ge besökande internationella gäster en inblick i svenskt kulturarv.